De Comfy Cone

Eindelijk is er een oplossing voor het al jaren bekende probleem: Hoe laat ik mijn huisdier op een verantwoorde en comfortabele manier genezen van een operatie, zonder dat hij de wond openlikt?

Tot voor kort waren er alleen harde kunststof kragen die zeker geen gemak boden aan de hond. Met De Comfy Cone is dit verleden tijd!

De Comfy Cone is een door dierenartsen geteste kraag die bij de meest angstige en/of agressieve honden is uitgeprobeerd. De Comfy Cone is getest op honden die vechten, kauwen en/of bijten of het onmogelijke proberen om de kunststof kraag te verwijderen.

Men kan met overtuiging zeggen dat De Comfy Cone meer dan voldoende is getest en het is bewezen dat het werkt.

Richtlijnen maatgeving

Het belangrijkste aandachtspunt voor het kiezen van de juiste maat, is de afstand tussen neus en nek. De kraag moet voorbij de neus komen, om te voorkomen dat de hond met zijn neus toch zijn lichaam kan bereiken.

De Comfy Cone is voorzien van een stevige verstelbare klittenbandsluiting die kan worden aangepast naar grootte van de hond en is gemakkelijk te openen zonder de kraag over het hoofd heen te trekken.

De beste manier om te voorkomen dat de hond de kraag aftrekt is om de kraag te bevestigen aan de halsband. De Comfy Cone wordt aan de halsband bevestigd met behulp van de elastische lussen aan het nekeinde van De Comfy Cone.

Een andere interessante reden om de kraag voorbij de neus te laten komen is dat ze zich gedragen als “blinden”. Wat ze niet zien, zullen ze ook niet voelen.

De doorschijnende plastic kragen maken de hond vaak onrustig omdat ze denken wat te kunnen zien, maar het niet lukt. Dat kan zeer frustrerend werken.
Met De Comfy Cone voelt het of ze in hun eigen kleine ruimte zijn met het resultaat dat ze rustiger en minder gestresst worden, wat de genezing bespoedigd.

Het is belangrijk het huisdier altijd in de gaten houden als het voor de eerste keer een kraag om heeft. Men moet in de gaten houden hoe het huisdier reageert op de kraag en het is natuurlijk zeer belangrijk de juiste maat te gebruiken.

 

Maat Maximale afstand neus-nek in centimeters Nekomvang
     
S 14,5 28-32 cm
M 21 40-48 cm
L 26 40-48 cm
XL 30,5 50-60cm

 

Details

De Comfy Cone:

  • is een zachte kegelvormige kraag
  • is gemaakt van gelamineerd nylon over een stevige foamlaag die zacht maar toch stevig en beschermend is
  • geeft de hond de gelegenheid om rustig te eten en/of drinken door de kraag om te vouwen
  • geeft mee als de hond ergens tegenaan komt
  • is bruikbaar aan beide kanten, makkelijk als 1 kant erg vuil is geworden
  • is waterbestendig en -afstotend
  • is gemakkelijk op te bergen door plat te vouwen
  • heeft een unieke reflecterende rand die de hond beschermt door zichtbaarheid te geven in het donker
  • is meer milieuvriendelijker dan de kunststof kraag
  • is beschrijfbaar met waterproof stift om er een persoonlijk tintje aan te geven